Direktlänk till inlägg 30 juli 2013

EM för arabiska fullblod i Danmark

Av Pauline Eriksson - 30 juli 2013 08:57

Wow vilken vecka vi har haft man blir ännu mer ödmjuk till livet när man får ha det så här bra och framför allt när det såg så mörkt ut i vintras.


Petra, jag och Farax (delar av Team Fabulous) började vår resa mot EM i danmark förra tisdagen och vi körde till Janicke och Magnus på MT-trainingcenter för övernattning där. Resan fortsatte sedan mot Jylland i Danmark till Vilhelmsborgs ridingcenter där tävlingen ägde rum.


Vi körde själva med Hilda (Hiluxen) och Farax i transporten vilket gjorde att vi kunde ta ett längre stopp efter halva vägen och även Farax fick komma ut och sträcka på benen.


Vi kom fram på onsdag em och installerade Farax i sin box och oss själva i de rum som Janicke hade fixat, sen hade vi hela torsdagen fritt och kunde då kolla in omgivningarna samt rida lite lätt innan invigningen som var på torsdagskvällen.


Delar av det svenska laget efter invigningen, härlig stämning från början


På fredags morgon drog tävlingarna igång och vi började med pleasuren som ingick i allroundcupen, Farax fick "tupjuck" precis likadant som han fick i Skövde för några veckor sedan och det kändes inte alls bra.

Vi ladda om till trailen och då kändes det bättre och Farax började komma in i det där med tävling igen.


Sen skulle vi ha resten av dagen fri men då oturligt nog Janickes häst "Prinsen" blev skadad och sorgligt nog fick avbryta sitt tävlande så ville Janicke att jag skulle gå in i den kostymklass hon var anmäld i. Den heter Mounted Native Costume och det innebär att man klär ut sig till en beduin och rider runt allihop i manegen samtidigt och blir bedömd av en domare för utförande och kostym.


Så här fina var vi


Då det blev en lång dag för Farax så var han väldigt trött inför utställningen på fredagskvällen men kämpade så gott han kunde och jag sprang för kung och fosterland vilket mitt knä inte gillade.


Omgivningarna och byggnaderna på Vilhelmsborg var helt fantastiska.


Farax var superfin i sin nya utställningsgrimma


På lördagen i kvalen gick min prins från klarhet till klarhet och vi fick fina placeringar efter fina ritter och vi fick till en riktigt bra trail som verkligen var svår.





På Söndagen gick finalerna och det är tre grenar inom western som har EM status och det är pleasure, trail och reining.


Vi skulle börja med trailen och efter att ha gått banan så insåg jag att detta skulle bli svårt pga att domaren trängt ihop hinderna så jag och min stora ponny skulle få svårt att få plats. Det blev en magisk ritt som är omöjlig att beskriva i ord men vi sammarbetade som aldrig förr genom hela banan och när vi kom i mål brast jag i gråt för det var verkligen magi. Vi tog silver efter en Österikiska som gjorde en fantastisk ritt och var väl värd gulden men jag kan nog även säga att vi var väl värda silver och jag kan nog inte fatta det än.



Vi hade sen pleasuren kvar och Farax fortsatte kännas fin trotts att vi fick ett skyfall innan klassen började, Vi var först 17 ekipage som sen blev 10 i finalen och då alla ekipagen gjorde en fin insatts så blev klassen lång och utdragen, domaren väntade nog bara på att någon skulle göra misstag. Det är alltid svårt att bedöma hur denna klassen går även att jag kände att Farax gick bra och jag satt med ett fånigt leende hela ritten så kunde jag inte drömma om att det skulle räcka till bronsmedaljen, men det gjorde det  . Jag blev så glad att jag skrek rakt ut travade fram till prisutdelaren och gjorde nån slags piruett.. hihi.


2 medaljer, vem kunde ana att det skulle gå så här, men än en gång har Farax bevisat att han har ett hjärta av guld


Det blev sedan priscermoni på kvällen.  


Och en massa fotograferande


Vi blev 3 svenska medaljörer, från höger Eleonore med Hampus tog Guld i pleasure, Carro med Don Miko Silver i allround cupen och Jag med Farax tog Silver i trail och Brons i pleasure.


Eleonore och jag hade inte kunnat tävla alla dessa år utan våra oumbärliga grooms som hennes mamma och min syster har varit.


Min syster Petra är även fotograf till alla dessa fina bilder.


Jag har så himla många att tacka för att allt stöd och hjälp vi har fått och jag hoppas att Ni vet vilka ni är och Tack för att Ni finns.


 
 
Ingen bild

Anna Pedersen

30 juli 2013 19:14

Stort Grattis! alltid lika kul att få läsa om din och Farax fina framgångar :)

 
Ingen bild

Malin

30 juli 2013 20:30

Åh vad roligt att det gick så bra!! Ni är ju bäst!!

 
Ingen bild

Pantertanten

31 juli 2013 21:44

Heja Pallan du är bäst:-) jätte grattis till er. Å även till Petra som gör ett jätte jobb som du säger. Många fina bilder. Kramar till er å njut nu.

 
Ingen bild

Tina

31 juli 2013 22:37

Grattis!! Ni är bäst! Massor av kramar från Bus o mig!

 
Ingen bild

Lena o Jonne

1 augusti 2013 08:07

Vad duktiga ni är, vad roligt Pauline, Grattis

 
Ingen bild

Pantertanten Folkesson

2 augusti 2013 10:35

Vi lyfter hatten för dig och Farax, fantastiskt!
Vilken prestation ni har gjort efter en sån tradig period med fång, sjukdom och strul.
Tydligen kunde man leva på gamla meriter iallafall, all din träning och erfarenhet fanns ju där någonstans iallafall, hälsa Henke det!
Kram och njut, Gittan och Bengt

 
Ingen bild

Pauline

3 augusti 2013 09:20

Vi tackar för alla gratulationer vi fått både här och hemma.

Pauline & Farax

 
Ingen bild

Sofie Trellman

29 april 2017 10:30

Så duktiga ni är! Jag blir helt rörd. Och du skiner verkligen i kapp med solen. Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pauline Eriksson - 21 oktober 2019 06:37

September var det mest häst hela helgerna med träningar och tävlingar för både mig och Ronja. Igår började vi ett nytt projekt på gården. Henke grävde och jag hämtade virke så nu får vi se vad det blir denna gång. ...

Av Pauline Eriksson - 22 augusti 2019 19:56

Och vi kommer snart slippa 7 stolpar på gården. Lippy va med och kollade så allt gick rätt till, inte rädd för en Grävis direkt. ...

Av Pauline Eriksson - 13 augusti 2019 19:28

Igår satte vi de sista stolparna och efter 260 meter är vi rätt så trötta på att sätta staket. ...

Av Pauline Eriksson - 16 juni 2019 09:01

Vår nya 23 tons Grävis har fått börja visa vad han går för. Inom några månader kommer dem äntligen och gräver ner elen och vi slipper sju stolpar på gården. Samtidigt passar vi på att göra om hagarna. Igår va Hugo här och hjälpte Henke att flytta ...

Presentation

Gästbok

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Länkar

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Besöksstatistik

Arkiv

Sök i bloggen

RSS

Sponsorer


Ovido - Quiz & Flashcards